Daily Quiz 4

 

(1) In which country did terrorist attacked on 19th dec?

 (a) Tokyo, Japan

 (b) Berlin, Germany

 (c) Paris, France 

 (d) Madrid, Spain 

Ans:- b

(2) Donald Trump will be ____President of US 

     (a) 45

     (b) 44

     (c) 43

     (d) 44

Ans: A

(3) How many agreements are made between India and Kyrgyzstan?

(a) 4

(b) 5

(c) 6

(d) 7

Ans:- (c) 

(4) Which terrorist group announced that they are responsible for attack on Christmas Market, Germany.

(a) Al Qaeda

(b)  Isamic States Terrorist Group

(c)  Al-Shabaab

(d) Lashkar-e-Tayyiba

Ans:- b

(5) Who will be next UN Secretary General 

(a) António Guterres

(b) Ban Ki Moon

(c) Christine Lagarde

(d) Philippe Le Houérou

Ans: a

(6) A.P. Cabinet clears proposals for five smart cities. They are Anantapur, Eluru, Kurnool, Ongole and ___________?

(a) Tirupati 

(b) Srikakulam

(c) Anantapur

(d) Vijayanagaram 

Ans:- b

(7) 'Nirbhay' is a 

(a) Missile 

(b) Submerine 

(c) War Tank 

(d) Millitary long range gun

Ans:-  a

(8) The range of Agni V is 

(a) 2000 km

(b) 3000 km

(c) 4000 km

(d) 5000 km 

Ans:-d

(9)  Who has been appointed as the new Chief of Intelligence Bureau?

a)    Anil Dhasmana

b)     Dineshwar Sharma

c)      Rajiv Jain

d)     Rajinder Khanna

Ans:- C

10) Who will be head of Research and Analysis Wing (RAW)

a)    Anil Dhasmana

b)     Dineshwar Sharma

c)      Rajiv Jain

d)     Rajinder Khanna

Ans:- a